Mijn verhaal bij Ukkie & Boef

Mijn verhaal bij Ukkie & Boef

Van kinds af aan heb ik al iets met baby's en kleine kinderen. Als ik ze tegenkom zwaai ik altijd even, en als dat gezichtje dan opgewekt terug lacht is mijn hele dag weer goed. Vroeger wilde ik dan ook werk doen met kinderen, maar het leven loopt altijd anders. Ik tekende namelijk ook al mijn hele leven, en uiteindelijk ging ik dan ook de creatieve kant op. Merken ontwikkelen en websites ontwerpen is inmiddels mijn vak, en ik had nooit gedacht via die weg weer terug te komen bij kleine kinderen.

Ik word altijd helemaal emotioneel van babyschoentjes. Ze zijn zo klein!

Het begon bij prentjes

Vanuit mijn werk kreeg ik de vraag om wanddecoraties te ontwerpen. Puur voor de variatie had ik een aantal kinderprentjes toegevoegd, zonder er veel van te verwachten. Maar, toen ze besproken werden bleef de aandacht meteen op die ontwerpen hangen. “Kunnen we daar niet wat mee?” Ja, misschien wel.

Zo begon het balletje te rollen, en ik werkte de eerste twee collecties uit. Het blije alfabet en de papieren dieren. Toen bleek dat er leuke collecties uit konden komen werd het besluit gemaakt. Het ging een kindermerk worden.

Hoe moet het heten?

Direct ging ik druk aan de slag. Er moest een naam bedacht worden, een huisstijl ontworpen en een website gebouwd. Dagenlang gingen er allerlei koosnaampjes en woordgrappen door mijn hoofd, en het bestand met potentiële namen werd alleen maar langer. Toch bleef ik steeds terugkomen op één naam: Ukkie & Boef.

Voor de identiteit van het merk wist ik al snel wat het moest worden: kleurrijk, vrolijk en speels, maar niet schreeuwerig. Zachte kleuren met ronde vormen om het kinderlijke gevoel te versterken. Eerst het logo, toen de kleuren en al gauw stond er een compleet merk inclusief webontwerp.

Het is zo gaaf om te zien hoe al mijn vaardigheden een plekje krijgen binnen Ukkie & Boef

Op naar de toekomst

Sinds die eerste prentjes is er een boel gebeurd. De eerste vier collecties zijn compleet, de vijfde is bijna klaar en er staan talloze ideeën in de wacht. Wekelijks werk ik aan het doorontwikkelen van Ukkie & Boef, het uitbreiden van bestaande collecties en het ontwerpen van nieuwe. En ik moet heel eerlijk zijn, zoveel plezier heb ik nog nooit uit mijn werk gehaald. 

Omdat Ukkie & Boef zo nauw aansluit op mijn eigen creativiteit en mijn connectie met kleine kinderen haal ik enorm veel energie en motivatie uit het ontwerpen en illustreren. Ik zie het al helemaal voor me, een kinderkamer met een klein hummeltje, en dan een Ukkie & Boef ontwerp aan de muur. De eerste keer dat ik het echt zie wordt absoluut bijzonder, en ik kan niet wachten om te zien wat de toekomst brengt.